Kreativno pisanje za decu

Pisanje sastava je problem u koji je danas uključena cela porodica i koji se periodično ponavlja…

Shvatili smo potrebu i izlazimo u susret! Od decembra 2022. organizujemo RADIONICE PISANJA SASTAVA, jer smo shvatili potrebu i izlazimo u susret. I oni bez talenta jednostavno mogu savladati pisanje sastava.

Uz naše radionice pobeđuje se strah od svakog novog naslova, budući da se na radionicama saznaje KAKO na SVAKU temu uspešno napisati sastav.

Svaki susret traje 90 min tokom kojih polaznici saznaju nešto novo iz tehnike pisanja, teorije književnosti, pravopisa i bivaju upućeni na praktičnu primenu otkrivenog znanja.

Radionice se održavaju subotom, na Vračaru u Hadži Melentijevoj 69 i pogodne su za decu od 8-14 godina. Koncipirane su tako da svaka radionica pisanja predstavlja deo zajedničke celine, ali se može pratiti i posebno.

Kako radionica pisanja praktično izgleda?

Za svakog polaznika radionice besplatno su obezbeđeni:

  • štampani materijal (stručno i metodički pripremljen za datu temu),
  • olovke,
  • olovke u boji,
  • listove za pisanje,
  • ostala sredstva za specifične zadatke.

U prvom delu radionice polaznici dobijaju potrebna teorijska znanja za pisanje sastava, kroz razgovor i razmenu zaključaka. U drugom delu radionice polaznici izvršavaju praktične zadatke koji ih usmeravaju na praktičnu primenu prethodno dobijenih saznanja. Na ovom stadijumu polaznici već imaju mnoštvo novih ideja i potpuno su spremni za pisanje svog sastava, čemu je posvećen treći deo radionice.

Tokom cele radionice prate se individualne potrebe, sposobnosti i interesovanja svih polaznika u grupi, gde će dobiti povratnu informaciju o svom radu i odgovor na pitanja koja imaju priliku da postave, provere svoje nove zaključke i stavove.

Kakvi su rezultati radionica pisanja u Centru za pisanje?

Mada većina polaznika već od jedne radionice primeti boljitak ili ostvari razrešenje određenih problema s pisanjem sastava, PISANJE je, kao i UČENJE, PROCES. Stoga se u Centru za pisanje individualno praćenje napretka polaznika nastavlja i posle radionice kroz razmenu tekstova i komentara i druge vrste konsultacija (najčešće i-mejlom).

Tokom mesec dana radionica u decembru kroz naše radionice prošla su gotovo dva odeljenja polaznika koji su nam pružili poverenje, ali i povratnu informaciju. Tako se izdvojila

  • grupa onih koji su posle prve radionice ostvarili bolji uspeh u pisanju sastava,
  • onih koji na radionice dolaze periodično,
  • kao i grupu onih koji sve radionice prate redovno.

Na našem Instagram profilu može se pronaći pregršt podataka koji slikovitije prikazuju naše radionice pisanja za decu. Za kratka uputstva o sastavima, teoriji književnosti i pravopisu možete pratiti i naš TikTok profil (@centarzapisanje_).

Prelistajte časopis koji su radila deca, informišite se na ovoj strani ili nas kontaktirajte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *